Saltvattensakvarium hemma? Inga problem!

Jag har förmånen att ha en och annan katt i min bekantskapskrets. En av dem är en sphynx, en nakenkatt. Han är vacker på ett mycket speciellt vis – lite ”alienesque” om man får uttrycka sig så. Och ständigt pigg på äventyr. 

Därför har hans matte just införskaffat en katt-TV. Och för den som inte vet vad det är så stavas det annars akvarium. För vad kan egentligen vara mer underhållande för en kissekatt än att sitta och titta på små fiskar som simmar runt.

Nu är min vän en mycket ansvarsfull person, och det där med katt-TV är förstås lite på skoj. I själva verket är det förstås hon själv som vill ha ett, och det är inte så konstigt. Akvarium är ju så trevligt att ha. Jag har själv haft ett en gång i tiden, inte särskilt stort, och inte det mest spännande, men ett trevligt akvarium med tetror, guppies och en och annan slöjstjärt.

Jag gillade verkligen mitt akvarium, jag kunde sitta och titta på det i timmar. Men vad jag egentligen ville ha, det var ett saltvattensakvarium. Jag minns hur jag gick till zooaffären och längtansfullt beskådade de vackra akvarierna med de särdeles färggranna fiskarna – sådana som jag ju inte kunde ha i mitt. Men alla sa till mig att det var alldeles för mycket jobb med ett saltvattensakvarium och att det inte var någon idé att ens tänka på det.

Det där trodde jag på ett tag, ända tills en god vän skaffade ett. Då fattade jag att det faktiskt går alldeles utmärkt att ha ett saltvattensakvarium även hemma. Och nu är jag sugen igen… Jag har just hittat till Bioted Marine , som har all information och vägledning man kan behöva om man vill satsa på ett sådant. Här finns faktiskt allt, även för den som är nybörjare, med bra akvariepaket och annat.

Jag är särskilt förtjust i att de har en avdelning med jättebra böcker där man kan botanisera. Någonstans måste man ju börja, tänker jag, och att läsa på innan man skrider till verket är aldrig fel. Och nog skulle jag vilja ha ett akvarium igen – och denna gång ett saltvattensakvarium. 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s