Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Efterlysning: Perstorpsplatta – vad heter mönstret?

3 kommentarer

Kan du mycket om Perstorpsplattor? Det kan inte jag, om jag ska vara ärlig – allt jag egentligen vet är att det är världens bästa underlag för bord och bänkar och att de fanns i var mans hus under folkhemsbygget. Men jag känner bara till namnet på två av mönstren, Virrvarr och Korsväv.

Jag har tre bord med Perstorpsplattor i min ägo – men jag har också en originalbänk med ett mönster jag inte vet namnet på. Någon som vet vad detta heter – om det nu har ett namn.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

3 thoughts on “Efterlysning: Perstorpsplatta – vad heter mönstret?

  1. Perstorpsplattan är underskattad. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s