Sydafrikanskt vin till sommarens grillfester

Publicerad av

Från Sydafrika kommer Drostdy-Hof Shiraz Merlot, ett rött vin som har en bärig och en smula rökig doft med inslag av svarta vinbär, skogsbär, gräs och vanliga ektoner. Smaken är härligt fruktig, med inslag av bär och mörka frukter men också av tobak och örter – ett perfekt rött till grillfesten, med andra ord! 

För den som vill ge sig ut i skog och mark, eller på picknick, funkar det jättebra att ta med det här vinet eftersom det ju kommer i en behändig box. Inget klirr i påsen – och heller ingen risk för sönderslaget glas och förspillda droppar alltså.

Jag rekommenderar det här vinet till alla typer av kötträtter, inklusive grillat förstås, men det är också ett trevligt sällskapsvin, gärna med lite choklad till.

Drostdy-Hof Shiraz Merlot är gjort på druvor som kommer från vingårdar i Stellenbosch och Malmesbury i Western Cape. Druvorna skördades för hand under februari och mars. Musten samjäste sedan med skalen i fyra dagar varpå man pressade vinet och slutförde jäsningen. Efter malolaktisk jäsning lagrades vinet på ståltankar varpå 20 procent under närvaro av ekstavar.
 
Produktinformation
Drostdy-Hof Shiraz Merlot
Artikelnr: 12038
Land: Sydafrika, Western Cape
Pris: 209 kr
Alkoholhalt: 13,5%
Råvaror: Shiraz 46%, Merlot 38%, Petit Verdot 13%, Övriga  3%
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s