Prova Say Blush Pink Grapefruit till vårbrunchen!

Publicerad av

Nu är det vår – i almanackan såväl som i luften. Igår var det första dagen med plusgrader på länge, och idag fortsätter vårvädret med en försiktig sol som värmer lite i nacken. Varför inte fira vårens ankomst med en härlig brunch nu när helgen står för dörren! Bjud på nybakade scones, amerikanska pannkakor, eggs benedictine, färsk frukt och fräsch yoghurt – och ett läckert bubbel!

Say Blush Pink Grapefruit är ett mousserande vin med låg alkoholhalt och med fruktig smak av röd grapefrukt och druvor. Funkar lika bra att servera som en fräsch välkomstdrink före maten (gärna med några frysta bär i glaset) som till bordets alla läckerheter.

Oavsett hur du serverar det smakar det mycket bra, och jag är väldigt förtjust i kombinationen av sött och beskt, den härliga beska som kommer just från den röda grapefrukten.

Vill du tips på några brunchrätter som passar till det här goda bubblet? Varsågod!

Eggs Benedictine

Till fyra personer behöver du fyra skivor formbröd eller halverade tekakor, lite smörgåsmargarinfyra ägg (inte alltför små) samt fyra skivor rökt skinka. Du behöver också lite Hollandaisesås. Jag brukar ta pulver-Hollandaise till detta, det funkar alldeles utmärkt och är ju så enkelt att ha hemma!

Rosta brödskivorna och bred smör på dem. Bräck skinkskivorna i en torr het stekpanna några  sekunder på varje sida, och fördela dem sedan på bröden. Förlora – pochera – äggen i lite sjudande, lättsaltat vatten i en stekpanna med rätt höga kanter. Enklast är det om du först knäcker äggen ett och ett i en kaffekopp och liksom låter ägget glida ner i vattnet. Se till att sjuda dem så att vitan blir vit, men gulan fortfarande är lös inuti.

Ta upp äggen med en hålslev och lägg dem på smörgåsarna. Vispa sedan ihop en påse Hollandaisesås och fördela över. Servera med grönsallad!

Chokladscones

3 dl fil eller naturell yoghurt
100 g smör
½ dl strösocker, råsocker eller honung
100 g choklad av valfri sort
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
½-1 tsk salt

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en bunke eller matberedare. Skär smöret i mindre bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa – eller kör i matberedare. Blanda ner mjölken och rör ihop (eller kör) till en smidig deg. Hacka chokladen och rör ner denna i degen.Grädda mitt i ugnen tills sconesen får fin färg – det brukar ta 15-20 minuter. Servera med smör och ost, marmelad eller sylt – vispa gärna lite grädde också om du har tid och lust!

Produktfakta:

Say Blush Pink Grapefruit
Artikelnr: 73198
Land: Frankrike
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 6,5%
Råvaror: 
Veganvänlig: Ja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s