Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Välkommen 2018!

Lämna en kommentar

Bloggen har legat i vila ett tag, på grund av alla möjliga saker såsom jul (trevligt!) och influensa (otrevligt!), men nu skriver vi januari 2018 och jag är på benen och gläds åt de allt ljusare eftermiddagarna. Häromdagen kom snön till huvudstaden dessutom, det tackar vi för förstås för det lyser upp januarimörkret.

I julas fick jag tips om ett jättegott snacks – vi hade det som tilltugg till både julglöggen och nyårsbubblet – och det passar precis lika perfekt en alldeles vanlig helg i januari.

Rostade cashewnötter

150 g cashewnötter
1/2 dl flytande honung eller lönnsirap
1-2 tsk flingsalt

Gör så här: Rosta nötterna i en torr stekpanna 5-10 minuter. Rör om hela tiden, annars blir de lätt brända. Häll över honungen och saltet och rör om. Häll upp nötblandningen i en  skål och ställ i kylen i ca en timme. Jättegott!

Tips: Byt ut cashewnötterna mot andra nötter eller mandel – eller blanda flera sorter. Perfekt om du har julnötter kvar (så länge du kommer ihåg att skala dem…) 

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s