Tänker på dig på din dag, pappa

För snart 10 år sen dog min pappa. Han var inte bara min pappa, han var en av mina bästa vänner. Vi hade alltid roligt tillsammans, vare sig vi spelade kort, tog en fika eller åkte runt och kollade kultur. Gamla välbevarade malmhyttor hade han en stor förkärlek för, min pappa älskade och kände djup vördnad för arbetarhistorien och för den speciella bergslagskulturen som han vuxit upp i. Men han var också intresserad av gamla vackra kyrkor, trots att han inte var det minsta troende, inte minst kyrkor i Västergötland, där han hade sina rötter.

Min pappa var född 1926, och barn nummer 13 av 15 syskon. Idag – den 21 augusti – skulle han ha fyllt 91 år. Det var också den 21 augusti 1948, den dag pappa fyllde 22, som han och mamma träffades.

Det går inte en dag utan att jag saknar min pappa. Om han hade levt så skulle jag ha gratulerat honom med hans favoritmiddag; fiskgratäng med vitvinssås och gratinerat potatismos. Till dessert starkt, gott kokkaffe med vaniljsockerkaka till. Istället får jag glädjas åt de vackra minnena.

Pappa i Bandhara, Indien, våren 1970

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s