Jag sjunger kladdkakans lov!

Publicerad av

Kladdkaka, det är grejer det! Jag minns fortfarande första gången jag smakade på kladdkaka, trots att det är flera decennier sen nu. Krämig, chokladig och med iskall vispgrädde till – det var något av det godaste jag någonsin ätit. Mamma hade fått receptet av en väninna och det blev väl använt – så väl att både mamma och jag snart kunde slänga ihop en kladdkaka efter eget huvud, med lika gott resultat.

På den tiden var det choklad som gällde. En gång experimenterade jag genom att hälla i en deciliter nyplockade hallon och insåg att en kladdkaka kan varieras i det oändliga. Sedan dess har mycket hänt. Kladdkakan har kommit för att stanna och det ges till och med ut böcker med enbart recept på denna superläckra skapelse. Vita kladdkakor, kladdkakor med bär, kolakladdkakor, citruskladdkakor… Endast fantasin sätter gränserna.

Perfekt är att en kladdkaka går så snabbt att göra. I princip behöver man bara mjöl, socker, smör och choklad eller kakao och vips har man världens godaste fikabröd eller, om man vill, en underbar dessert.

Är du sugen på att baka kladdkaka? Varför inte prova ett nytt recept På myTaste.com finns mängder av härliga recept. Surfa in och kolla, låt dig frestas och baka en riktigt härlig kladdkaka!

Kladdkaka är det godaste som finns! Här en variant med vit choklad, serverad med björnbär och clotted cream. Mums!

Kladdkaka är det godaste som finns! Här en variant med vit choklad, serverad med björnbär och clotted cream. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s