Solcellslösningar för skönare stugliv

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAJag drömmer om ett torp på landet. Inte något vinterbonat, modernt ställe utan ett ”äkta” med vedspis eller kamin, iskalla golv och fotogenlampor i köket. Men det är klart att det är förenat med vissa problem att leva så primitivt, till och med några veckor på sommaren, om man som jag har ett jobb där dator och smartphone är en del av arbetsredskapen. Jag minns med nostalgi och vemod somrarna och jularna hos min morfar på landet – visserligen fanns där el, men bortsett från det eldades det i kaminer och vedspisar och det enda vatten som fanns var isande kallt. Ändå var det så otroligt hemtrevligt och mysigt – eller kanske just därför.

Mycket av de ”moderna” problemen kan man lösa med olika solcellslösningar. En väninna har en fäbodvall i Dalarna och hon har löst det just på det sättet, alltså genom solcellspanel. Funkar alldeles utmärkt, enligt henne, och gör att livet på vallen blir lite enklare men ändå inte ”stressmodernt”. Men visst är det bra att kunna ladda mobil och dator så att man kan hålla kontakt med omvärlden. Och det är väl värt pengarna, säger hon, vilket får mig att tänka att ett omodernt gammalt torp kanske inte är helt otänkbart för mig heller… Så nu är det bara att kolla runt bland annonser och se om det finns något intressant att spekulera på…

hybrid_12v_sol_vind_Lite nätsurfning ger vid handen att Legoelektronik.se erbjuder en mängd olika lösningar för sommarstugan och andra enklare fritidsboenden – väl värt att testa för den som, liksom jag, har tankar på ett härligt enkelt sommarboende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s