Kalaset fixar kalaset!

I mellandagarna blir det kalas! Inte hos mig, utan hos en god vän. Och hon är smart nog att ta en cateringfirma till hjälp, nämligen Kalaset. Det är en alldeles utmärkt idé, tycker jag, för det är ju så skönt att kunna koppla av lite även när man själv är värd för festligheterna – inte minst så här i juletider när man minsann har fullt upp ändå…

Kalasetgruppen har inte bara catering utan också andra verksamheter, bland annat restaurangen Usine på Söder i Stockholm (Södermalmsallén närmare bestämt).

Supertrevlig är Usine på Södermalmsallén! (foto: Kalasetgruppen)
Supertrevlig är Usine på Södermalmsallén! (foto: Kalasetgruppen)

Där var jag och min man, och vår präst samt två vittnen och en urtrevlig fotograf, och åt bröllopslunch i november. Jo, vi gifte oss faktiskt mitt i gråaste november – efter nästan trettio år som särbos – och det var precis så vi ville ha det.

Lyckligt nygifta - efter 28 år... (Foto: Jonas Hessman)
Lyckligt nygifta – efter 28 år… (Foto: Jonas Hessman)

Lunchen var över förväntan. Det är inte alltid så att lunchmenyerna gör en jätteglad, men Usine är en alldeles utmärkt bistro/restaurang som har något för alla smaker. Det var första gången jag var där, men därefter har det blivit flera gånger. Dagens lunch varierar från dag till dag – det kan vara pannbiff med gräddsås, pocherad torsk eller någon god kycklingrätt. Det fasta lunchutbudet omfattar bland annat steak minute och en alldeles delikat grillad toast med oxbringa. Så gott! Jag, som alltid längtar till New York och mina favoritdiners där, väljer nästan alltid det sistnämnda…

Det finns all anledning att tro att Kalasetgruppens catering håller samma höga kvalitet så jag ser verkligen fram emot den stundande festen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s