Närproducerat kött och fina delikatesser på Bosons Gård

Publicerad av

Jag är en stor fantast av naturligt producerad mat – närproducerat kött från djur som tillåts må bra och som sedan slaktas under värdiga former. Okej att många vänder sig emot köttätande i sak, det har jag respekt för. Men för mig är det djurhållningen som är viktigast i sammanhanget.

Eftersom jag känner så starkt för det här så försöker jag i mesta möjliga mån handla närproducerat, och att handla i gårdsbutiker är verkligen trivsamt. Det känns som att komma tillbaka till en tid då människor och djur levde i en större harmoni, före stordrift och mekanisering.

chianinaVid några tillfällen har jag fått tag i kött från Bosons Gård utanför Gränna. Jag har en bekant som bor i närheten, och hon handlar gärna köttlådor därifrån – härligt närproducerat kött av rasen Chianina. Rostbiff, entrecôte, högrev… Och visst smakar det annorlunda, och mycket bättre, med närproducerat kött, det kan man liksom aldrig komma ifrån.

italienska härligheter såsom goda ostar, soltorkade tomater, salamikorvar… Vissa av delikatesslådorna kan man dessutom beställa oavsett var i landet man befinner sig – bara att hämta ut hos närmaste ombud. Det gäller i de fall där man beställer lådor med inläggningar, pasta och annat som inte är färskvaror. En perfekt julklapp, tycker jag, just till den där personen som har precis allt men som har ett sug efter något gott och annorlunda till matlagningen…korg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s