Husbilssemester är lika med frihet…

Jag är inte mycket för det där med semester. Missförstå mig inte, jag älskar att vara ledig och gå och skrota. Men eftersom jag levt större delen av mitt yrkesverksamma liv som frilansare så har jag sällan kunnat ha någon regelbunden semester. Det har blivit en vecka här och några dagar där. Bara att göra det bästa av situationen alltså, och jag försöker alltid att få ut mesta möjliga av den ledighet jag lyckas få till.

Semester med husbil? Absolut! Det är synnerligen trivsamt! (Foto: Husbilslandet)
Semester med husbil? Absolut! Det är synnerligen trivsamt! (Foto: Husbilslandet)

En av de bästa semestrarna jag haft var när jag var ute med några kompisar i en husbil. Vilken frihetskänsla! Det är verkligen helt underbart att ha både bil och hus i ett, så att säga. Att kunna köra när man vill – och rasta när man vill. Åka varhelst man har lust och inte behöva bekymra sig om att hitta motell, utan bara bädda upp i bilen. Så bekvämt och så hemtrevligt! Sittutrymmet i en husbil är ofta fiffigt planerat - mycket plats på liten yta. (Foto: Husbilslandet)

Jag förstår verkligen de som satsar allt på husbilen, och tillbringar all sin lediga tid i den, för det är verkligen enastående mysigt. Ibland åt vi på vägkrog eller hamburgerbar, ibland lagade vi mat i bilen – vid ett par tillfällen hade vi parkerat i närheten av en sjö och grillade i det fria medan vi njöt av ledigheten och den sköna sommarkvällen. Sånt är skönt att minnas nu när hösten kryper på!

Den som funderar på detta med husbil gör klokt i att besöka Husbilslandet. De har närmare trettio år på nacken (företaget startade 1988) och säljer både nya och begagnade husbilar, av de mer kända märkena. Inte helt fel att få råd och tips av en auktoriserad återförsäljare innan man slår till, kan jag tycka! Och själv har jag inte släppt drömmen om en egen, det kan jag lova. Om inte förr så när jag blir pensionär…

På semester! Nu på hösten är det härligt att minnas sommar och sol och friheten att semestra med husbil och kunna tillbringa dagarna var man vill!
På semester! Nu på hösten är det härligt att minnas sommar och sol och friheten att semestra med husbil och kunna tillbringa dagarna var man vill! Här en god vän förevigad i sommargrönskan… (Foto: privat)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s