Plommonmuffins med mörk choklad

Publicerad av

Det är mycket plommon just nu och varför inte? Det är sannerligen säsong för denna underbara frukt och man kan ju göra så vansinnigt mycket med den. Jag har nyligen kokat en underbar marmelad med en touch av rom, samt bakat plommonkaka både för kaffebordet och för frysen. Idag blir det muffins!Prunus_-_Hauszwetschge

Plommonmuffins

Dessa muffins är äggfria. Jag tycker alltid det är bra att ha ett och annat äggfritt muffinsrecept på lut och det här är jättebra! Jag brukar ta mörk choklad till de här, för jag tycker det passar så bra med plommon, men det är klart att du också kan använda vit choklad eller mjölkchoklad om du vill. Du behöver:

2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker
75 g smält smör
1 dl gräddfil
75 g hackad mörk choklad
5 plommon av valfri sort
mandelspån

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det smälta smöret och mjölken i mjölblandningen och blanda väl. Blanda sedan i den hackade chokladen.  Fördela smeten i muffinsformar (ca 10 stycken).

Dela varje plommon i fyra eller sex bitar och lägg ca ett halvt plommon i varje muffinsform. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s