Sensommarfika med klassiska korintkakor

Att ha en burk småkakor på lut i skafferiet är en bra investering om man skulle få oväntat – eller väntat – besök. Klassiska korintkakor är härligt goda, och otroligt lättbakade!

Korintkakor

200 g rumstempererat smör
0,75 dl strösocker
2 dl korinter
4½ dl vetemjöl

Gör så här: Rör smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt korinter och vetemjöl och rör ihop till en deg. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en bakplåtpappersklädd plåt med lite mellanrum. Tryck till varje boll med en gaffel.

Grädda korintkakorna mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter, tills de får lite fin färg på kanterna. Låt svalna på galler och förvara i burk.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

2 kommentarer

  1. Jag bakar inte korintkakor ty jag har ingen självbehärskning. Jag äter upp nästan allihop på en gång. Snygg tomatbanner. Den som har gröna tomater i överflöd ska få en receptlänk av mig. Detta är hos oss ett väl beprövat recept och mycket trevligt att plocka fram ur frysen under vinterhalvåret. Jag brukar köra med vanlig smulpaj på havregryn på fyllningen och så vaniljsås till.
    http://www.cottagesmallholder.com/rozanne-halls-green-tomato-mince-filling-and-crumb-topping-recipes-482/

    Gilla

    • Tyvärr har jag bara ett par tomatplantor på balkongen så jag vet inte vad det kan räcka till men det där receptet ser ju ursmarrigt ut!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s