Kryddat kaffe smakar mer…

Publicerad av

IMG_1487Jag är en riktig kaffemoster, jag. Jag älskar kaffe i alla former; kokt, bryggt, presskaffe, espresso, latte, snabbkaffe… Ibland dricker jag det svart, ännu oftare med mjölk, och då och då kryddar jag det på olika sätt.

Kardemummakaffe, 4 koppar

Mät upp kaffet i kaffebryggaren (eller i kaffepannan om du kokar) och tillsätt ½ tsk grovstött kardemumma. Brygg som vanligt. Funkar förstås också i en kaffepress!

Tips! Kanelkaffe gör du på samma sätt. Du kan också prova med ingefära.

Kryddkaffe, 4 koppar

Här blandar jag friskt och resultatet blir ett härligt hett och uppiggande kaffe som smakar massor! Du kan givetvis byta ut kryddor, eller lägga till fler – jag har till exempel provat att tillsätta en gnutta pomerans vilket är fantastiskt gott. Även muskotblomma smakar fint som kaffekrydda. 

1 krm riven muskotnöt
4 kryddnejlikor
1 stjärnanis
½ tsk malen kanel

Gör så här: Blanda kaffepulver till 4 koppar med alla kryddorna och låt stå en stund. Häll sedan kaffet i bryggaren och brygg som vanligt. Drickes helst svart, gärna med 1 tsk honung i.

Vaniljkaffe

Vaniljkaffe blir bäst om man använder äkta vaniljpulver. Häll en knivsudd vaniljpulver i kaffefiltret när du brygger och ditt kaffe får en härligt mild smak av vanilj. Extra gott om det serveras med varm mjölk, tycker jag.

iskaffeKryddigt iskaffe

Så här års kan det vara gott att dricka kaffet kallt som omväxling. Prova det här fantastiskt goda iskaffet med smak av både kanel och kardemumma!

Brygg starkt kaffe och tillsätt ½ tsk vardera av kanel och kardemumma. Smaka av med en gnutta socker och kyl. Lägg ett par isbitar i varje glas. Häll på kaffet och njut!

Tips! Toppa iskaffet med en kula vaniljglass. Jättegott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s