Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Den svenska smörgåsen…

2 kommentarer

Här på Matmammans blogg har jag en hel avdelning med enbart smörgåsar. Det finns en anledning till det – smörgåsar kan ju varieras i det oändliga och vara allt från frukostfralla till en hel middag. Prova Medianoches någon gång – det är en matupplevelse utöver det vanliga!

Fast ibland blir man ju sugen på något enkelt och traditionellt, och något av det godaste jag vet är limpmacka med leverpastej och gurka. Vilken gurka jag väljer varierar med humöret – ibland blir det färsk, ibland saltgurka, ibland krispig smörgåsgurka. Gott, gott – till både frukost och enklare lunch! KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Just nu är inte direkt tid för inläggning precis – men om du får tag i färsk gurka billigt kan du testa mitt recept på sommargurka. Det är jättegott!

1 kg slanggurka
1 gul lök
1 msk gula senapsfrön
2-3 dillkronor

3 dl vatten
2 dl ättikssprit
5 dl socker
2 msk salt

Skiva gurka och lök tunt, varva tillsammans med senapsfrö och dillkronor i burkar (jag tycker det blir bäst att lägga in i flera små burkar än i en stor).
Koka upp vatten, ättikssprit, socker och salt och häll det över gurkan. Förslut med lock medan lagen fortfarande är varm och förvara svalt.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 thoughts on “Den svenska smörgåsen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s