Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Kasta inte de trasiga kakorna – baka ”biskvier” istället!

Lämna en kommentar

Ibland blir jag så otroligt trött på allt slit och släng i dagens samhälle. Vi kastar så enormt mycket mat att det är ren skam – inte sjutton var det så förr i tiden. Då fick man lov att ta vara på allt man hade, man hade helt enkelt inte råd att kasta något, inte ens trasiga kakor. I mormors gamla kakbok hittade jag idag ett recept på jättegoda ”biskvier” bakade på trasiga kakor och kex! Visst är det fantastiskt att vara så sparsam och noggrann med att ta vara på allt som blivit över!

Mormors ”trasiga” biskvier

Stöt trasiga kakor och kex, eller hårdnat vetebröd, i mortel – eller krossa dem i matberedare. Vispa äggvitor till hårt skum – 1 äggvita per 100 g kakor ungefär. Blanda äggvita och kaksmulor försiktigt och klicka på plåt. Grädda på 175-200 grader mitt i ugnen tills kakorna fått fin färg och låt svalna. Om du vill kan du doppa kakorna i smält blockchoklad när de kallnat.

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s