1-2-3 – lättaste inläggningslagen!

CDC_beetsHäromdagen fick jag ett knippe rödbetor av en god vän. Härligt att lägga in och ta fram till höstens kalops och pyttipanna! Dessutom är det superlätt, särskilt om man använder sig av ”1-2-3-lagen”. 1 del ättiksprit (12%), 2 delar strösocker och 3 delar vatten – lätt som en plätt!

Den här lagen kan användas till de flesta inläggningar, såsom sill- och strömming, gurka, rödbetor, pickles… Sen kryddar man förstås med lite annat smått och gott, som hela kryddpepparkorn, några nejlikor, kanske en liten bit färsk ingefära.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s