Lilla mamma, jag saknar dig…

Idag, den 25 juli, är det ett år sedan min mamma gick bort. Det har varit ett tungt år, men samtidigt har jag också känt en lättnad och befrielse över att hon fick somna in; hon var blind och sjuk och hade aldrig riktigt kommit över sorgen efter pappa som gick bort 2007.

Men det är inte som sjuk och livstrött jag minns min mamma idag. Tvärtom – jag minns henne som den pigga och glada kvinna hon var medan jag växte upp och ända fram tills hon var kring 80. För det är ju sådan sorgen är. När det värsta lagt sig, och när de tunga minnena av sjukdom och död lagt sig, finns de ljusa minnena kvar.

Därför gläds jag åt att jag hade förmånen att ha en mamma som gav mig så många ljusa minnen. En mamma som gjorde min uppväxt trygg och varm och som senare blev en mormor som gav samma trygghet och värme åt sitt barnbarn.

Lilla mamma – jag älskar dig och saknar dig!

Mamma och jag med min äldsta hund Sunny, i Grythyttan maj 2009.
Mamma och jag med min äldsta hund Sunny, i Grythyttan maj 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s