Gästblogg: Alyse Romero bjuder på cupcakes

Publicerad av

Idag har jag den stora glädjen att presentera en amerikansk gästbloggare; Alyse Romero bjuder på cupcakes i regnbågens alla färger. När jag först såg bilderna på hennes fantastiska cupcakes blev jag helt såld – visst är de fina! Inlägget är på engelska – översättning hittar du längst ner, under bilderna!

Alyse’s Cupcakes

Get one box of white cake mix, make as directed but substitute melted butter for the oil and milk for the water.

Once batter is mixed, divide into six different bowls. Add a different color food coloring to each bowl. Put cupcake liners in a muffin tin and layer different colors of batter into each cupcake liner. Bake as directed.

I used one can of already prepared cream cheese icing which I separated into two separate bowls and colored one blue and left the other white. I iced the cooled cupcakes with the blue icing. I put the white icing into an icing bag and made clouds on each side.

I put a strip of rainbow candy that I purchased from the local candy store on each cupcake from one cloud to the next. One of the pictures shows how the cupcakes look on the inside after they are baked.

cupcake1cupcake2Köp en förpackning med färdig ljus sockerkaks- eller cupcakesmix, baka enligt anvisningar – eller, om den färdiga mixen ska innehålla olja och vatten, byt ut dess mot smör och mjölk.

När smeten är blandad, fördela den i sex olika skålar. Färga innehållet i varje skål i olika färger (karamellfärg eller särskild ”matfärg” som finns exempelvis på Panduro eller andra specialaffärer).

Sätt pappersformar i en muffinsform och häll i smeten så att den bildar ett lager i varje form.  Grädda enligt anvisningarna.

Gör en en cream cheese-glasyr (recept hittar du här) och separera i två skålar. Färga den ena blå och den andra vit. Bred blå glasyr på de kalla muffinsarna. Häll den vita glasyren i en spritspåse och spritsa moln på varje sida av muffinsarna.

Alyse har, som syns på bilden, satt en remsa avregnbågsgodis” (som hon köpt från den lokala godisbutiken)  varje cupcake från ett moln till nästa. Såna brukar finnas även här i Sverige i välsorterade godisaffärer – annars går det förstås bra med en enfärgad eller kanske lite strössel. En av bilderna visar hur muffinsarna ser på insidan när de är bakade.

Trevlig fredag!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s