Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Julstämning: Blossa 2012 och Årets julsnaps!

Lämna en kommentar

Idag blir det julstämning på Matmammans Blogg. Jag har nämligen haft glädjen att provsmaka ett par av matårets stora begivenheter – nämligen Blossa årgångsglögg och Årets julsnaps.

Blossa lanserar i år inte bara sin numera klassiska årgångssnaps utan också en ny alkoholfri glögg. Blossa Alkoholfri Glögg är baserad på rött vin, och behåller den traditionella vinkaraktären även efter det att alkoholen avlägsnats.

Det här är en mycket god glögg med den glöggblandning som är klassisk för Blossa, och som åtminstone jag tycker är en av julens ”måsten”… Härlig med russin och mandel, och en glögg som vi kommer att avnjuta ofta under december…

Blossa Alkoholfri smakar som glögg ska smaka!

Årgångsglöggen från Blossa fyller 10 år i år, och det firas med en touch av Fjärran Östern. Blossa 12 är nämligen smaksatt med yuzu och ingefära. Yuzu är en japansk citrusfrukt av sur sort, och tillsammans med ingefäran ger den glöggen en spännande syrlig smakbrytning som verkligen förenar det orientaliska med det klassiskt julaktiga.

Blossa 12 kan avnjutas både varm, kall och rumstempererad. Jag har provat alla varianter men föredrar den varm – jag gillar all glögg bäst när den är varm… Otroligt god till pepparkakor, torkad frukt och en bit choklad!

Blossa 12 är beställningsvara och kan beställas på systembolaget, eller på www.bokablossa.nu!

Årets Julsnaps är den 19 i raden av limiterade julsnapsar – i år är den extra spännande, då den inspirerats av Selma Lagerlöfs Mårbacka och de underbara äppelodlingarna där. Jag tycker det är ett härligt initiativ från kryddmästare Jonas Odland (som skapat årets julsnaps under alla de här 19 åren) – äpplen från vackra Värmland, en touch av kanel på en botten av klassisk akvavitkryddning med kummin, fänkål och korianderfrö ger en riktigt julaktig snaps med en aningens rökig eftersmak. Helt i min smak och underbart god till sillen, köttbullarna och allt det andra läckra på julbordet!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s