Nytt och fräscht med vackra ting från förr!

Just nu svämmar veckotidningarna över av diverse inredningstips – allra helst för köket. Och allt som oftast föreslår de att vi ska inhandla nya (inte sällan dyra) pinaler för att öka trevnaden i köket nu när vi går mot ljusare tider.

Själv föredrar jag att gå på upptäcktsfärd i mammas skåp istället. Tänk så mycket vackert man kan hitta där – och helt gratis dessutom! Gamla kryddburkar blir ett härligt blickfång på kökshyllan, för att inte tala om de gamla klassiska porslinsburkarna som användes till mjöl, gryn och andra specerier förr i tiden. Och hittar du inga hos mamma eller mormor så brukar det finnas att köpa billigt i små kuriosabutiker. Man måste inte handla nytt för att få förnyelse i köket – köket blir minst lika nytt och fräscht med gamla ting!

Kryddburkar från förr blir ett vackert blickfång på kryddhyllan, med eller utan innehåll!
Vackra porslinsburkar för gryn, kryddor...
... och för mjöl förstås!
En gammal tom karamellburk minner om förr och är minst lika vacker som en nyinköpt prydnadsburk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s