Goda långskorpor med smak av kardemumma…

Publicerad av
Det är alltid trevligt att ha en burk hembakade skorpor i skafferiet!

Skorpor, det är gott det! Men det är sällan jag bakar det tyvärr – jag köper dock ibland. Fast hembakade skorpor slår ju det mesta och häromdagen slog jag faktiskt på stort och bakade en rejäl sats.

Kardemummadoftande vetedeg som ska bli till goda långskorpor!

Jag valde att göra som min mormor brukade göra; jag satte en vanlig vetedeg med mycket smak av nystött kardemumma och sen bakade jag ut degen till enkla längder och skar till skivor och gjorde så kallade långskorpor. Vill du prova själv hittar du mitt vetebrödsrecept här! Följ det ända fram till utvkavlingsmomentet – dela istället degen i fyra delar och rulla ihop fyra längder. De behöver inte penslas med ägg, utan jäs dem bara på plåt i ca 30 minuter och grädda dem sen i 200 grader i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills de får fin färg.

Låt vetelängderna svalna och skär dem i skivor. Dela varje skiva i två delar (på tvären) och lägg på plåt. Torka i ugnen på 100 grader, eller så lågt ner du kan komma, tills de blivit torra och hårda. Låt kallna utan bakduk och förvara dem sedan i burk med lock! Underbart till frukostteet eller som mellanmål med lite ost eller marmelad!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s