Fredagsmys med fyllda minikrustader!

Krustader, det är ett klassiskt litet tilltugg det! Små spröda miniformar som kan fyllas med stuvning eller någon läcker röra och som passar till förrätt, som drinktilltugg eller bara som snacks.

Minikrustader med skaldjursröra - fräscht och festligt till fredagsmyset!

När jag var barn brukade mamma ofta servera krustader till festen, gärna med en härlig svampstuvning, och jag tyckte alltid att det var så festligt.

Nu verkar det som om krustader börjar bli populärt igen – jag har sett det i veckotidningar, på nätet och i ett och annat matprogram på TV. Och det är roligt, tycker jag, att en sådan här klassiker kommer till heders igen.

Själv brukar jag köpa krustaderna färdiga. De finns i miniformat och något större. Sen är det bara att laga en god stuvning, eller för all del köpa (eller göra) en god röra av något slag. Skagenröra eller annan skaldjursröra passar perfekt just till krustader – och köper du den färdig har du ju dina festliga krustader klara på en minut!

Det går naturligtvis också att baka krustaderna själv. Själv har jag aldrig prövat det men det finns några recept på nätet som verkar bra, här och här. Tål att testas, för kilopriset på krustader är nästan sanslöst högt… Å andra sidan äter man det ju som tilltugg eller förrätt, så det går inte åt så många. Men oavsett om du väljer att handla hem färdiga krustadformar eller baka dem själv är krustader både festligt och gott att servera till fredagsmyset! Och vill du ha tips på fler fyllningar – kolla här!

Trevlig fredag!

3 kommentarer

  1. Ännu en krustadälskare här , fyller dem med kantarellstuvning, strimlad lax, skagenröra, getost och valnätter med honung eller vad man nu är sugen p. grymt enkelt och väldigt gott

    Gilla

    • Ja visst är det jättegott! I min barndom var krustader en självklar del av en festkväll, men det verkar som om många glömt bort denna delikatess idag. Så kul att stöta på ännu en som uppskattar dem!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s