Matsäck istället för vägkrog

Min vän Malin, som ofta tipsar om smarta sätt att sätta guldkant på tillvaron med enkla medel, (du har väl inte missat hennes tips på hur man gör eget lyxigt smör?), är ensamstående mamma till en tonåring. Så här i dyrtider måste hon, som så många andra, vända på varenda krona. Det gäller inte minst när de gör utflykter. Vem har råd att äta på vägkrog när pengarna knappt räcker till elräkningen, liksom?

”Tipsa om bra matsäck!” uppmanar hon mig. Sagt och gjort, här kommer Malins superfina matsäckstips:

”Jag har en tunnbrödsrulle som är jättegod och mättande: mjukt tunnbröd, kokt kall potatis i skivor, Forbondekorv eller annan påläggskorv i skivor. Sås på lite majjo, senap (gärna grov med frön i) och rester av creme fraiche, gräddfil eller vanlig filmjölk. Och så det jag har hemma av purjolök, tomater, gurka etc. Så gjorde man ju alltid förr. Inte en jäkel åkte in på vägkrog eller donken om man skulle åka till faster Totte i Örnsköldsvik. Campingbord hade man i bilen också och fällde ut.

Har man inte korv kan man göra samma macka med hårdkokta hackade ägg. Lite Kalles i såsen istället för senap. Pannkakor i mattermos. Här funkar pizzabullar också. Men man måste få med något protein. Det är också praktiskt att tömma kylen på sånt som blir dåligt om man ska vara borta ett par dagar och göra matsäck på det.”

Suveräna tips, som alltid – tack Malin!

Jag tänker också på hur många mervärden man får om man avnjuter en hemgjord matsäck ute i naturen istället för på en vägkrog eller hamburgerbar. Det finns rastplatser utmed alla vägar, de flesta väldigt natursköna och trevliga. Det finns bara fördelar med egen matscäck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s