Saint Patrick’s-fest med smått och gott

Igår firade vi Saint Patrick och det med råge. Det blev Irish Stew och Champ, men också en hel del smått och gott som deviled eggs på irländskt vis och Irish pub cheese. Det sistnämnda är en spread som görs av cheddar, senap och öl – och som är supergod att bre på kex och bröd men också att använda som dip. Till en halvstor glasburk behövs 250 g cheddar, antingen riven eller skuren i små kuber, 1-2 msk stark osötad senap och ungefär 1-1 1/2 dl öl. Det ska helst vara en irländsk ale av något slag. Lite salt och peppar måste man förstås ha, och 1-2 tsk worcestershiresås – kanske också 1-2 tsk torkad gräslök eller persilja. Man kan också tillsätta lite naturell färskost, 100 g ungefär, för att den ska bli lättare att breda. Kör alltsammans i en matberedare och förvara sen kallt, den håller i 5-6 dagar men brukar gå betydligt fortare.

Grönt är skönt – och med Irish pub cheese och lite snacks som tillbehör är festen räddad!
Irländsk whiskey och några goda ölsorter hör förstås till!
Deviled eggs på ”Patricks vis med grönfärgad fyllning. De här äggen har en fyllning av mosad äggula, fransk senap, majonnäs, chiliflakes och lite worcestershiresås. Sååå galet goda!
Klassikern…
Klart Märta är med och firar Irlands natoinalhelgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s