Kanelkaka – för dig som har bråttom

Du som inte haft tid att baka kanelbullar men som ändå vill ha kaneldoftande hembakat till dagens fika – varför inte testa detta recept på en härlig kanelkaka? Receptet är gammalt och kommer från min mormor, och resultatet blir alltid bra.

Kanelkaka

75 g smör
1 dl vatten
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel

Gör så här: Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och tillsätt i äggsmeten. Häll vattnet i smöret och koka upp. Häll den kokande blandningen i äggsmeten och blanda försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s