Virunga Origins – choklad för både smak och samvete

Afrikas äldsta och viktigaste nationalpark ligger i ett utsatt konfliktområde som styrs av över hundra olika milisgrupper. Nu har den svenska organisationen 3W, The World We Want, byggt en chokladfabrik i konfliktzonen som anställer änkorna till dödade parkvakter från Virunga National Park. Nu lanseras chokladen Virunga Origins i Sverige där samtliga intäkter oavkortat går tillbaka till området. Försäljningen av chokladen hjälper oss även att finansiera bevarandet av parken då väpnade strider, tjuvjakt och illegal avverkningen är en del av vardagen.

3W är en svensk välgörenhetsorganisation, skapad av filantropen Paul Leander-Engström, som arbetar med socialt entreprenörs- och utvecklingsarbete. Organisationen har tidigare finansierat ett vattenkraftverk i Virunga tillsammans med den amerikanska filantropen Howard Buffet. Paul Leander-Engström sitter idag med i styrelsen för Virunga National Park.

Virunga Origins är framtaget tillsammans med belgaren Dominique Persoone, i nära samarbete med parkchefen Emmanuel de Merode som även sitter med i chokladfabrikens styrelse. Virunga Origins Milk Chocolate är mild choklad på 38 procent kakao som har viss nötighet och toner av karamell. Virunga Origins Dark Chocolate är gjord på 63 procent kakao och har en intensiv chokladsmak med toner av torkad frukt och mocca. Vi har provsmakat och blev otroligt förtjusta i både mjölkchokladen och den mörka chokladen.

Produkterna säljs redan framgångsrikt i DR Kongo men lanseras nu även i Sverige genom Mathem samt direkt på nätet genom Virunga Origins. Chokladen kommer även till fler butiker inom kort. Den kostar lite mer än vanlig choklad, men jag tycker absolut det är värt det, dels för den fantastiskt fina och lyxiga smaken men också för att det är pengar som går till en mycket god sak. Prova själv, du kommer inte att bli besviken!

Chocolate production from cocoa seeds, Beni, North Kivu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s