Varmkorven – en svensk klassiker som hör fotboll till!

Den finns med genom hela livet och är bland det godaste man kan stoppa i sig, inte minst när man är på fotbollsmatch. Jag talar naturligtvis om varmkorven, denna omistliga svenska kulturskatt som finns i så många varianter och som de allra flesta av oss har någon form av relation med. Vad kan passa bättre att bjuda på en kväll som denna, när Sverige spelar sin inledande match i Fotbolls-EM?

Vilken varmkorv man väljer är en smaksak, men vare sig man väljer såna där små goda pilsnerkorvsvarianter som Bullens eller vanlig varmkorv tycker jag den blir godast om man sjuder den med lagerblad och några kryddpepparkorn. Låt den sjuda ganska länge på mycket svag värme så att den är rykande genomvarm när du serverar den. Servera den sedan med värmda korvbröd och valfria tillbehör. Ett par sorters senap, ketchup, räksallad, bostongurka…

Karamelliserad lök är också jättegott till – dessutom superenkelt att göra. Skala och tunnskiva några stora gula lökar och fräs i smör och/eller olja på medelstark värme. Tillsätt en rejäl nypa strösocker eller farin och späd med vatten. Koka gärna på lite högre värme tills vattnet kokat in och gör sedan om processen ytterligare några omgångar tills löken får vacker färg och är riktigt blank och karamelliserad. Servera till korven, ät och njut! Heja Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s