Finns det något viktigare än rent vatten?

Att miljön och klimatet är vår tids kanske största fråga har väl knappast undgått någon. Jag tror också att de flesta av oss gör vad vi kan för att dra vårt strå till stacken och bidra till en bättre miljö. Jag tycker jag märker det på vänner, bekanta, grannar – ja de flesta jag känner – de har en helt annan syn på sådant som exempelvis källsortering och matsvinn än för bara några år sedan.

För egen del handlar jag numera allt oftare närproducerat och lokalproducerat. Eko eller ej så tror åtminstone jag att det är bättre för miljö och klimat att handla från bonden i närheten än att köpa ekologiskt som ska transporteras från andra sidan jorden.

Men det är ju inte bara vi privatpersoner som behöver göra vad vi kan, det är minst lika viktigt att företag och industrier verkligen satsar på hållbarhet, inte minst när det handlar om det livsviktiga vattnet. Miljövänlig vattenrening är bland det viktigaste som finns, inte minst för alla badanläggningar som nu börjar öppna upp så smått när pandemirestriktionerna lättar. Från vattnet i badhusen frigörs nämligen en flyktig gas som är riktigt otäck. Som tur är finns det metoder som kan reducera halten trikloramin, som gasen heter, och det är något jag verkligen hoppas att alla badanläggningar tar till sig. Många bäckar små heter det ju, och vad kan vara viktigare än rent vatten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s