Hjälp mot oseriösa hantverkare

Min hyresvärd håller just nu på med totalrenovering av källaren. Det är ett sjukt jobbigt oväsen från morgon till sen eftermiddag, och det blir ju inte mindre störande av att jag för tillfället sitter hemma och jobbar. Det är helt omöjligt att ha teams-möten och annat som hör till, om jag ska vara helt säker på att kunna genomföra ett möte blir det till att gå till parkeringen och sätta sig i bilen. Men nu är det snart så varmt att man kan sitta ute på gården, och det är ju något bättre.

Det är vid såna här tillfällen som jag, trots allt, är glad över att bo i hyreshus så att jag själv slipper dividera med hantverkarna om diverse ting. Jag är nämligen inte helt bekväm med hantverkare, för även om de flesta så klart är proffs och gör ett bra jobb så finns det rötägg. Själv råkade jag ut för ett när min mamma behövde hjälp mot slutet av sin levnad. Det var något med avloppet, vill jag minnas, och det var snabbt avhjälpt – men när fakturan kom hade hantverkaren fakturerat för ett jobb med betydligt mer avancerade verktyg och lagt på flera tusen.

Vi kunde lösa saken utan större problem som tur var, men förtroendet för hantverkare fick sig ju en knäck. Och sedan dess är jag väldigt glad över att många oseriösa hantverkare avslöjas i sin skam på bästa sändningstid i TV. Jag är också glad att det finns hjälp att få om man någon gång skulle hamna i en hantverkstvist. Det känns skönt att veta att det finns någon att vända sig till om oturen är framme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s