Las Moras Organic Chardonnay Reserve – ekovin i klimatsmart PET-flaska till vårens och sommarens utomhusaktiviteter

Våren är här och i år, liksom i fjol, står utomhusaktiviteterna i centrum. Det ekologiska Las Moras Organic Chardonnay Reserve kommer i en praktiskt petflaska som passar perfekt att ta med i utflyktskorgen.

Det här vinet är både gott och prisvärt och dessutom utmärkt för den som vill ta ansvar för miljön och klimatet. Smaken är torr och fräsch med inslag av tropisk frukt, fat och vanilj, och passar perfekt både som sällskapsdryck eller till middagen.

Själv serverade jag det till en god laxmiddag – dillstekt lax med svartpeppar, krossad potatis, grönsaker och hollandaisesås – och det var jättegott! Nu ser jag fram emot att ta med det på utflykt när det blir dags för det, för det är ju inte bara gott utan också väldigt praktiskt med den lätta och klimatsmarta PET-flaskan. En PET-flaska väger bara en sjättedel så mycket som en vanlig glasflaska vilket gör att den blir lättare att bära i picknickkorgen eller ryggsäcken. PET-flaskan klarar dessutom både cykelturer och båtturer utan att klirra och gå sönder.

Finca Las Moras ekologiska vingård ligger vackert belägen 650 meter över havet i Tulumdalen mellan de två bergskedjorna Anderna och Pie de Palo, i vinområdet San Juan. Här växer druvorna i harmoni med naturen, och den höga höjden och det torra klimatet ger ypperliga förutsättningar för ekologisk och hållbar odling. Finca Las Moras har stort fokus på hållbarhet och vinproducenten tillverkar ett flertal ekologiska viner i enlighet med sin filosofi om att producera vin i harmoni med naturen. Vinområdet San Juan som är Argentinas näst största vindistrikt, och står för cirka 25 procent av landets totala vinproduktion.

Produktinformation
Las Moras Organic Chardonnay Reserve, PET-flaska
Artikelnr: 16018
Land: Argentina
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 13 %
Råvaror: Chardonnay 100 %
Sockerhalt: Mindre än 3gram/liter
Ekologiskt: Ja
Veganskt: Ja
Årgång: 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s