I år blir julgåvorna ännu viktigare

Nu är det snart den där tiden på året igen… Jag menar jul förstås, för även om det kan tyckas långt borta så går tiden fortare än man tror. Och just i år blir det ju en lite speciell jul för de allra flesta av oss. På många ställen i landet har arbetsgivare åter beordrat hem personalen, nu när smittspridningen ökat igen efter en relativt lugn höst. Andra måste fortsätta att åka till jobbet, eftersom de inte kan arbeta hemma. Det är tufft för de flesta, fast på olika sätt.

I det här läget är kanske inte julen det första man tänker på, och inte julklappar till anställda heller. Men jag tror att det kan vara viktigare i år än någonsin att anställda får uppskattning och bekräftelse. De som jobbat hemma har nog ofta känt sig isolerade, för även om zoom och teams och annat uppväger en hel del, och gör det möjligt att exempelvis ha möten och såna kontakter, så kan det ju inte riktigt mäta sig med den personliga kontakten. Och de som varit tvungna att åka till jobbet som vanligt, med allt vad det innebär av risk för smitta, har ju haft det ännu mer kämpigt – inte minst vårdpersonalen.

I det läget tänker jag att trevliga och personliga gåvor kan lätta upp och göra julen lite gladare. Det behöver inte vara så märkvärdigt heller – ett presentkort, ett par fluffiga frottéhanddukar, mat eller godis… Det finns gott om presenter att välja bland, och med ett personligt tryck kan man visa de anställda lite extra omtanke i de här tuffa tiderna. Det behövs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s