Lingondricka är gott och läskande

Vad kan vara godare än ett glas iskall, läskande lingondricka? Yummy!!!

Lingondricka

1 kg lingon
500 g strösocker
3 dl vatten
1 krm natriumbensoat

Gör så här: Rensa lingonen och mosa dem med sockret i en stor gryta med en mosstöt eller en stavmixer. Tillsätt vattnet och värm under omrörning. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter. Sila av i en saftsil, silduk eller sil och häll tillbaka i grytan. Blanda natriumbensoat med lite varm saft i ett glas. Tillsätt detta i saftgrytan under omrörning och låt koka i 2-3 minuter.

Häll upp den varma saften på väl rengjorda och steriliserade flaskor (sterilisera flaskorna genom att ställa dem i ugnen på 100 grader i 15 minuter). Sätt på kapsyl/kork direkt och förvara svalt och mörkt. Saften är mycket hållbar, men kan också frysas i frysförpackningar och tas fram vid behov. Öppnad flaska förvaras i kyl.

Lingondrickan spädes med vatten vid servering, 1 del saft till 4 delar vatten brukar bli bra. Servera gärna med is!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s