Salviadoftande lasagne som smakar mer

Lasagne är en av mina favoriträtter från det italienska köket, och det här är en underbar variant som görs på fläskfärs och med muskot i bechamelsåsen. En klar favorit på vårt middagsbord! Lättlagad är den dessutom, vilket så klart inte gör saken sämre!

Salviadoftande lasagne

500 g fläskfärs
1 msk olja
1 paket bacon i bitar, 140 g
2 pressade vitlöksklyftor
1 tub tomatpuré
salvia, salt och peppar

Bechamelsås
2 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt, peppar, riven muskotnöt

1 förpackning färska lasaneplattor
riven parmesan

Gör så här: Fräs baconet i oljan tillsammans med den pressade vitlöken i en gryta. Tillsätt färsen och rör om. Låt puttra på svag värme en liten stund, tills färsen blir grå. Tillsätt tomatpuré och salvia och låt koka på svag värme 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Gör såsen. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölk och rör mellan varven, så att allt blir slätt och klimpfritt. Smaka av med salt och peppar och en liten gnutta socker och riv ner generöst med muskotnöt.

Varva färsröra, bechamelsås och lasagneplattor i en stor eller två mindre folieformar. Avsluta med bechamelsås och riv parmesan över. Grädda i mitten av ugnen på 175-200 grader tills lasagnen fått vacker färg. Servera med sallad och tomater och gärna ett gott vin.

Tips! Byt ut fläskfärsen mot kycklingfärs!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s