Balkonginglasning förlänger sommaren

Nu är sensommaren här, hösten är på väg och med den lite kyligare luft. Jag älskar den här tiden på året, den känns så avspänd och mysig, och jag sitter gärna på balkongen och njuter av kvällarna så långt in på hösten jag kan.

Tyvärr brukar det inte bli så länge som jag skulle önska, i alla fall inte här hemma, men i min ”sommarbostad” i Värmland kan man sitta på balkongen till långt in på hösten, och har man lite filtar och ljuslyktor kan man sitta där mitt i vintern om man så vill. Där är balkongerna inglasade sedan flera år tillbaka, där finns även eluttag så vi kan ha lite punktbelysning, och det är helt fantastiskt tycker jag. Det ger verkligen balkonglivet en helt annan dimension.

Under de långa, varma sommardagarna kan man ha balkongen öppen precis som vanligt (om man vill, alltså) men så fort det blir kylslaget kan man dra igen fönstren och vips har man ett härligt uterum. Det är ju så mysigt att sitta på balkongen en mörk kväll, med lyktor, tåliga höstblommor och annat som höjer stämningen. Något att tänka på om man funderar på balkonginglasning alltså!

Själv sitter jag gärna och läser på balkongen. Det är så rofyllt på något vis, att glömma det där med smarta telefoner och internetuppkoppling och bara sjunka in i en bok, kanske med lite soft musik i bakgrunden. På det sättet förlänger jag sommaren ända in i vintermörkret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s