Dags att tidseffektivisera vardagen?

Om det är något vi har lärt oss av ”coronavåren”, vi som jobbat (och jobbar) hemma så är det att det gäller att hålla koll på arbetstiden. Tidseffektivitet är viktigt på en arbetsplats, så att man vet hur mycket tid som går åt till olika arbetsuppgifter, och det är därför tidrapportering är en viktig del av jobbet.

Men tidseffektivitet berör ju inte bara jobbet utan även fritiden. Ibland, när jag ser människor som både går och cyklar (jo faktiskt) med näsan i mobiltelefonen funderar jag över vad vi egentligen gör med vår tid. Själv är jag alldeles för beroende av telefonen, särskilt av sociala medier som Instagram. Jag är nästan alltid uppkopplad, och även om jag älskar den frihet det innebär att kunna ha allt viktigt i mobilen så längtar jag ibland tillbaka till den tid då en telefon var en telefon. För sanningen är att jag är alldeles för beroende av telefonen.

På sista tiden har jag försökt göra något åt saken. Om jag läser eller ser en bra film eller TV-serie så ser jag numera alltid till att ha telefonen på ljudlöst i ett annat rum. Jag har också tvingat mig själv att inte ständigt uppdatera flödena på sociala medier. Det räcker trots allt med att kolla Instagram en kort stund varje dag, för livet består av mer än att se andra människor digitala liv. En telefon kommer nog aldrig mer att bli bara en telefon. Men den ska inte få ta över hela min vardag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s