Ett café kräver riktigt bra caféutrustning!

Jag älskar att gå på café. Så här i coronatider håller jag mig förstås ifrån det, men annars är det bland det mysigaste jag vet. Och så var det för mina föräldrar också, särskilt för mamma. Vi gick ofta på café när jag var barn, och hon berättade för mig att hon alltid drömt om att öppna ett eget. Nu blev det inte så, av olika anledningar, men hon njöt ändå av att gå ut och fika även när hon blev äldre.

Det gör som sagt jag också, och jag tänker ofta på hur fantastiskt roligt det skulle vara att öppna ett eget café. Massor med goda bakverk – gärna med fokus på gammaldags kakor som många har glömt bort och mackor som man inte så ofta ser idag. Jag menar, det är ju supergott med ciabatta med salami och brie och liknande, men jag skulle vilja slå ett slag för klassiska smörgåsar som till exempel goda rågmackor med ägg och ansjovis. Vilken höjdare!

Så måste ju kaffet vara riktigt gott också. Espressomaskin är förstås ett måste, men också en riktigt bra kaffebryggare för kaffet är a och o till vilka bakverk och smörgåsar som helst. Den tiden då caféer kunde ”komma undan” med blaskigt kaffe, som stod på uppvärmning hela dagen (vilket tyvärr inte alls var ovanligt när jag växte upp) är tack och lov över och förbi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s