Båtturer kan ge upplevelser utöver det vanliga

Om det är något jag verkligen skulle vilja ha så är det en båt. Inte för att jag kan något alls om båtar, men drömma kan man ju göra eller hur? Och jag har åkt en hel del båt i mina dagar, inte minst då vi hade sommarstuga i Blekinge skärgård. Vi hade en liten utombordare på den tiden, och med den gav vi oss ut – ibland åkte vi ända in till Karlskrona och lade till i gästmarinan. Det var jättemysigt, särskilt när det var vackert väder och havet låg blankt och glittrande.

Vid ett par tillfällen såg vi en hel grupp gråsälar leka mellan kobbarna och skären. Jag hade aldrig sett en säl på nära håll tidigare och blev förstås eld och lågor och maken, som tillbringat de flesta av sina somrar i skärgården och sett säl många gånger tidigare, fnissade lite åt mig vill jag minnas. När vi slog av motorn kom de närmare och det var en upplevelse som slog det mesta att få se dessa vackra, underbara djur på nära håll. Båtturer kan verkligen ge upplevelser utöver det vanliga!

Annars är jag rätt förtjust i att ta mig fram lite snabbare på sjön. Jag har turen att ha en god vän på västkusten, som äger en lite större och snabbare båt än den min man och jag hade på vår tid. Hon letade efter begagnade båtar nära Göteborg och hade turen att hitta en som passade just henne och hennes behov. Numera längtar jag efter mina sommarbesök hos henne, när vi åker ut på havet och bara njuter. Ibland övernattar vi på en ö någonstans, antingen i båten eller i medhavt tält, och känslan att sitta där på kvällen med en liten grill och äta middag medan solen sänker sig i havet är något av det finaste som finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s