Dessert till Halloween: Karamelliserade bananer

Karamelliserade bananer är en superenkel efterrätt som smakar himmelskt. Jag brukar göra den med rom, men det går förstås lika bra att använda konjak eller whisky. För en mer barnvänlig variant går det ocks jättebra att byta ut spriten mot apelsinjuice.

Karamelliserade bananer

Räkna med 1 banan per person. Receptet avser 4 portioner, men det går ju bra att dubbla. 

3 bananer
1 1/2 dl brun farin eller råsocker
1 msk smör
2-3 msk rom

Gör så här: Skala bananerna och dela dem på längden. Vänd dem i farinsockret och karamellisera dem i smöret på hög värme, ca ett par minuter på varje sida. Häll på rom och låt bananerna puttra på svag värme någon halvminut. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s