Laga läckra crêpes!

Crêpes är ett slags tunna, goda pannkakor fyllda med något gott – det kan vara räkstuvning, ost och skinka, köttfärsröra eller något annat – som rullas ihop och gratineras i ugnen. Här är en av mina favoritvarianter!

Crêpes med svampstuvning

4 ägg
3 dl mjölk eller gräddmjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk smält smör

Fyllning:
400 g färska champinjoner eller annan svamp
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl svamp- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, peppar, 1 knivsudd socker samt lite soja

Gör så här: Rör ihop ingredienserna till pannkakorna. Vispa först upp äggen med grädden. Tillsätt sedan mjöl och salt samt det smälta smöret och vispa till en slät smet. Grädda tunna pannkakor och lägg dessa åt sidan medan du gör fyllningen.

Hacka svampen och fräs i smör. När det mesta av vätskan kokat bort pudrar du över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde och smaka av med salt, peppar, en aning socker samt soja. Låt puttra i ca 15 minuter.

Lägg ca 1 1/2 msk på varje pannkaka, rulla ihop lägg lägg pannkakorna tätt i en ugnsfast form., Gratinera med lite riven ost på 225 grader tills osten fått fin färg. ca 10-15 minuter. Servera med en god sallad.

Tips! Det går också bra att servera crêpesen direkt, utan att gratinera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s