Iste från Dammann Frères – lyxigt i sommarvärmen

Vad sägs om ett glas lyxigt iste i sommarvärmen? Nu finns Dammann Frères kallbryggda iste i Sverige och jag har testat. Häromkvällen ordnade jag en liten smakprovning för några vänner.

Te från Dammann Frères är själva essensen av lyx, och deras blandningar har hänfört världen ända sedan  Monsieur Françoise Dammann år 1692 fick det exklusiva privilegiet att saluföra te i Frankrike av Ludvig XIV.

Monsieur Dammann var dessutom en berest herre, som besökte fjärran fjärran länder och hittade de mest utsökta tebladen till sina blandningar.  

Persikococktail med vanilj

Det här är en mycket god cocktail som gick hemma hos alla gästerna. Grunden är teblandningen Pêche, smaksatt med vanilj och lime. Till 1 liter iste behöver du:
1 näve körsbär, sköljda och urkärnade samt halverade
1 vaniljstång
1 limefrukt, sköljd och skivad
1 l vatten
1 påse Pêche teblandning
Gör så här: Lägg en tepåse Dammann Frères Pêche i en tillbringare, tillsammans med körsbären, och häll över 1 liter kallt vatten. Lägg i vaniljstången och den skivade limefrukten och låt blandningen stå i kylen i 8 timmar. Servera kallt.
Tips! Prova att ersätta limen med 1/2 banan – jättegott!
De här teerna är inte bara fantastiskt goda utan dessutom förpackade i riktigt snygga förpackningar, så de är också en ypperlig present till någon du tycker om. Teerna finns i fem olika smaker och förpackningarna, som kostar ca 64 kronor, räcker till ungefär 9 liter te.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s