Små guldkorn på arbetsplatsen ger motivation

Jag har under långa perioder jobbat hemma. Det är behagligt och trivsamt när man frilansar som jag ofta gjort, men jag är också förtjust i att ha en arbetsplats att gå till. Kollegor att prata bort en stund med över en kopp kaffe, kanske luncha med. En trevlig arbetsplats är guld värd!

Samtidigt finns det ju arbetsplatser och arbetsplatser. Vissa är trevligare än andra, helt enkelt för att arbetsledningen är mån om sin personal. Det behöver inte alltid handla om så stora grejer, jag tycker exempelvis att en fräsch fruktkorg eller en riktigt bra kaffemaskin räcker långt. En vän till mig jobbar på ett kontor där företaget en gång i månaden bjuder på jättefin frukost, av modellen hotellfrukost, som de beställer via en cateringfirma.

Enklast är förstås att låta ett specialiserat företag sköta sådana där grejer. DS Facility Management är ett företag som har erbjuder det där, och mycket mer därtill. Det som är smidigt är att man kan anlita dem för allt från städning till catering, och det mesta däremellan, man kan till och med hyra växter från dem. (länk:  ) och det är klart att det är enklare att beställa tjänster från ett och samma företag än från många.

Summan av kardemumman är att det går att göra kontoret, eller vilken arbetsplats det nu handlar om, så mycket mysigare och trevligare om man anstränger sig lite. Små guldkorn i vardagen, som faktiskt inte är så knepigt att få till, men som gör otroligt mycket för stämningen på jobbet och som – tror i alla fall jag – gör att folk blir ännu mer motiverade att göra ett bra jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s