Porslinslycka del 1

Jag älskar gammalt klassiskt porslin från förr, särskilt kaffekoppar, och genom åren har jag samlat på mig lite smått och gott. Mycket är ärvt, annat införskaffat på loppis, en är del slitet och väl använt men för mig är värdet större än det krasst ekonomiska. För mig är gamla kaffekoppar ren och skär lycka. Barndomsminnen; elvakaffet, festliga kaffekalas, kaffetåren i kvällningen… Inte sällan serverades ett fat småkakor till kaffet, men även en slät kopp är livgivande!

Här är några av mina mest älskade kaffekoppar. Fler kommer framöver.

Karlskrona
Omärkt
Stavangerflint
Senora, Gustafsberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s