Ibland behövs hjälpmedel för att klara ett lyft

Behöver man lära sig lyfta rätt? Jajamensan! Det har jag om inte annat blivit varse denna sommar, då min man och jag tog oss för att möblera om samt byta ut flera av våra möbler – varav många var båda tunga och otympliga. Vi levde (bokstavligt talat) i en flyttkartong under ett par veckors tid. Då gäller det att veta hur man ska lyfta för att inte få ont i ryggen. 

När det gäller lyft i jobbet är det ju ännu viktigare, eftersom det som regel blir fler lyft där än hemma. Och det är inte alltid bara de jobb man tror som innebär tunga lyft. Visst, lager och industri, det säger ju självt att tunga lyft ingår där. Men det räcker faktiskt med att man har ett taxiåkeri, som min man och jag hade under ett antal år, för att det ska ingå en hel del tunga lyft. Och om det är ett åkeri som transporterar saker istället för människor blir det ju ännu fler lyft.

På vissa arbetsplatser räcker det dock inte med att lära sig lyfta rätt, eller använda en vanlig pirra. Då kan det behövas särskilda lyftverktyg för att klara ett lyft. Och som tur är finns det hjälpmedel, och Lifts All har specialiserat sig på lyfthjälpmedel för i stort sett alla lyft, från bildäck till tunga lastpallar. Allt från kompletta lyftsystem till skräddarsydda lösningar beroende på hur arbetsplatsen ser ut och vilka verktyg som behövs. Perfekt för den som lyfter tungt, men även om man till exempel jobbar i trånga och svårtillgängliga utrymmen.

Även på en redaktion, där jag jobbar, blir det många lyft, med tunga kartonger fulla av tidningar och böcker. Men i mitt fall räcker det – i alla fall än så länge – med pirran!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s