Kolja som på Shetlandsöarna

Fisk är gott, nyttigt och lättlagat. Själv är jag vansinnigt förtjust i kolja och torsk, och när jag besökte Shetlandsöarna fick jag verkligen mitt lystmäte av båda delarna. Kolja och torsk serveras på alla tänkbara sätt, till och med varmrökt med äggröra till frukost… Sååå gott! Här är en ugnsstekt variant som jag bjöds på Shetlandsöarna – kolja i paket. Servera med kokt potatis eller ris till.

Kolja i paket

800 g kolja
1 fänkål
1 purjolök
10 körsbärstomater
ca 50 g smör
en knippa persilja
2 dl vitt vin eller fiskbuljong
1/2 citron i skivor
peppar och salt

Gör så här: Värm ugnen till 125 grader. Gnid in fisken med peppar och salt, samt strimla fänkål och purjo. Gör i ordning fyra paket av folie. Lägg grönsaker i botten, peppra och salta. Ovanpå lägger du fisken. Fördela smöret på de fyra fiskbitarna och lägg i några tomater och en skiva citron. Häll på vin (eller buljong) och förslut paketet. Baka i ugnen i ca 20 minuter.

Tips! Rätten blir lika god med torsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s