Nederburgs Winemaster Reserve Riesling – friskt och fräscht till sommarmaten

Publicerad av
Vin hör sommaren till, och just denna sommar blir det mycket vitt vin hos oss, då det råder eldningsförbud och grillkvällarna bytts ut mot fester med skaldjur och fisk i centrum. Varför inte denna härliga laxrätt?

Citronlax med sparris för fyra

4 tinade laxfileer
4 citroner, gärna ekologiska
en knippa grön sparris
citronpeppar
2 msk honung

(salt, olivolja)

Gör så här: Salta och peppra laxen med generöst med citronpeppar. Häll över hälften av honungen (har du inte flytande honung så går det utmärkt att värma vanlig hpnung) och stek laxen i ugnsform mitt i ugnen på 150°, i ca 15-20 minuter.

Skölj och skiva citronen. Ansa sparrisen. Stek sparrisen så den blir mjuk. Stek sedan citronen – droppa över resten av honungen på citronskivorna.

Fördela lax och sparris på tallriken, och lägg ett par citronskivor på varje. Servera med valfritt tillbehör – kanske vill du ha något matigt som ris eller potatismos, eller så kanske du väljer att bara ta lite sallad eller tomat till. Smaklig måltid!

Nederburgs Winemaster Reserve Riesling har en frisk och fräsch smak med inslag av ananas och lime. Doften är blommig och fruktig med toner av ananas, citrus och viss kryddighet. Vinet är jättegott till somriga rätter med fisk, skaldjur och även kyckling. Det passar också mycket bra som kyld apéritif.
Vinet är gjort av druvor odlade på högt belägna vingårdar i Paarl, Sydafrika, där klimatet är något svalare och där endast delar av vingårdarna får viss microbevattning. Druvorna handplockas och pressas försiktigt och sedan får musten klarna på naturlig väg genom sedimentering. Därefter sker jäsning i rostfria ståltankar i tre veckor vid 15 grader.
 
Produktinformation
Nederburg Winemaster Reserve Riesling
Artikelnr: 79751
Land: Sydafrika
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 12 %
Råvaror: Riesling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s