Älskade Lego – lika kul för både barn och vuxna

En sak som jag saknar med att inte längre ha småbarn, det är att bygga med Lego. Under flera år byggdes det med Lego i vårt hus – och dessförinnan byggde jag förstås med Lego själv som liten. Men på den tiden fanns det inga byggsatser, såvitt jag minns, det var klossar helt enkelt så man byggde sina egna hus. Men roligt var det – faktiskt tyckte jag att det var roligare att leka med Lego än med dockor.

När min var i bästa ”Lego-åldern” i mitten av 1990-talet var det sjörövar-Lego och riddar-Lego som gällde. Varken sonen eller jag glömmer någonsin det stora sjörövarskeppet han fick när han fyllde fem – eller den riddarborg han fick julen därefter. Svarta riddarnas borg hette den, och gissa om den var svår att få tag i. Till sist hade jag tur och fick tag i en supergullig kille på en leksaksaffär, och han lade undan den sista kartongen åt mig.

Ja, det var härliga tider. Och Lego är verkligen en fantastisk leksak – jag längtar lite efter att få barnbarn så att jag kan damma av de gamla byggsatserna. Eller köpa nya för den delen, för Lego utvecklas ju hela tiden. Hittade en massa skojiga byggmodeller på Klossbutiken (länk till huvudsidan), så gissa om jag blev sugen… Och nu finns till och med byggsatser som en vuxen har lika stort, om inte större, nöje av som barn har – tänk att bygga ihop vackra Tower Bridge och ställa i vitrinskåpet, det är ju hur läcker som helst! Så jag kanske inte ens behöver vänta tills barnbarnen eventuellt kommer…

Vad sägs om att bygga Tower Bridge i Lego? Den perfekta julklappen inte bara till barnen utan också till alla de vuxna som fortfarande saknar Lego-tiden…

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s