Glassbulle – glasskrämbulle – desireebulle… Kärt barn har många namn!

Kärt barn har många namn, heter det ju, och det kan man verkligen säga om glassbullen. Det var vad vi kallade denna underbara bulle för när jag växte upp, men den kallas också glasskrämbulle och desireebulle. Goda är de hur som helst – bland de godaste bullar jag vet – och faktiskt inte alls svåra att baka.

Glassbulle

Först bakar du bullarna. En vanlig vetedeg räcker till omkring 30 glassbullar om du gör dem så där maffiga som de ”ska” vara. Ingen fyllning i vetedegen – baka istället ut degen till ganska stora runda bollar. Grädda som vanliga bullar och låt svalna på galler.

Glasskrämen gör du så här: Blanda en del vispad grädde med en del marsankräm/vaniljkräm. Till 30 bullar kanske det passar med 3 dl av varje. Tillsätt gärna lite extra vaniljpulver/vaniljsocker för mer smak.

En annan variant är denna, som min kompis Eva gör:

Evas glasskräm

2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
1 krm vaniljpulver
2,5 dl grädde

Gör så här: Rör ihop mjölk, marsanpulver och vaniljpulver och låt tjockna i kylen en kvart. Vispa sedan grädden och blanda med krämen till en jämn fyllning – eller tillsätt grädden ovispad och vispa krämen till önskad tjocklek.

När bullarna svalnat så tar du en spritspåse med en rund tyll, petar ett hål på toppen av bullen och fyller med krämen. Ät och njut!

En kommentar

Lämna en kommentar