Smaka på Stockholm

Publicerad av

Smaka på Stockholm öppnar 1 juni med ett fullspäckat schema fram till kvällen på nationaldagen 6 juni. På plats finns bland annat flera av landets främsta kockar, 32 restauranger och food trucks, 40 bagare och 30 mathantverkare. 

Smaka på Stockholm har under 26 år i Kungsträdgården vuxit till en av världens största matfestivaler med 350 000 besökare per år. Under de senaste åren har innehållet utvecklats rejält och festivalen involverar nu ett antal av landets främsta kockar samt flera restauranger och food trucks med smaker från hela världen!

Nytt för året är en pizzaugn som leds av bagaren Sébastien Boudet. Den bemannas av kockar som Mathias Dahlgren, Sayan Isaksson, Niklas Ekstedt och Filip Fastén med flera. Från lunch till middag varje dag turas de om att baka sina favoritpizzor.

På schemat finns även en stadskamp, kockdueller, dryckesprovningar under samt pop-up restaurangen med bland andra Punk Royale. Samtliga aktiviteter och konserter på stora scenen är kostnadsfria och bland artisterna finns Moneybrother, Kayo, Blacknuss och Lustans Lakejer.

FAKTA SMAKA PÅ STOCKHOLM 2017
19 restauranger
13 Food trucks
16 dryckestält
40 utställare
48 cook-alonger
32 artister och grupper
17 kockdueller
1 stadskamp mellan Stockholm och Göteborg
70 bagare och mathantverkare från små svenska bagerier, mejerier och slakterier
200 000 portioner mat
Över 200 000 glas öl och vin
Över 200 000 glas alkoholfria drycker

Du kommer väl?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s