Hälsning från Rom

Publicerad av

Äntligen är jag tillbaka i Rom igen, och självklart blev det ett besök på favoritrestaurangen igår kväll! Taverna Angelica, som ligger ett stenkast från den lägenhet jag brukar hyra när jag är här, serverar helt fantastisk mat – medelhavsmat med twist – på fräscha råvaror och lustfyllt för både smaklökar och ögon. För oss stockholmare är dessutom priserna helt fantastiska. Fine dining till samma pris som medelrestauranger hemma i Stockholm – kan det bli bättre?

Igår blev det kammusslor till förrätt (serverade med mango och blå potatiskuber), amberjack (seriola tror jag att den heter på svenska, det lär tillhöra taggmakrillfiskarna) som huvudrätt och en enastående välsmakande citronsorbet som dessert. Mitt middagssällskap valde pocherat ägg med parmesanfondue som förrätt, en fantastisk pasta med bläckfisk samt en cheesecake som inte var av denna världen.

Självklart provade vi också restaurangens egna limoncello, orangecello samt en krämig citronlikör som var helt fantastisk – en helkväll med andra ord. Om du kommer till Rom – missa inte Taverna Angelica!


 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s